onderhoud

‘VERFIJNDE JUWELEN VERDIENEN EXTRA ZORG’

ONDERHOUD

De frietpot schoonmaken, je auto wassen of de badkamer met javel poetsen doe je niet met juwelen aan. Schoonmaakmiddelen bevatten veelal ingrediënten die zilver, goud of bepaalde
(semi-)edelstenen aantasten. Beter voorkomen, dan genezen.

Je kan indien nodig het juweel zelf schoonmaken met een milde detergent en een zachte tandenborstel. Voor zilveren juwelen loont de investering in een zilverpoetsdoekje (bv.Silver Cloth van Hagerty, online verkrijgbaar)

Vergulde juwelen verliezen na verloop van tijd hun goudlaagje. Maar je kan dit proces vertragen door er niet mee te douchen, zwemmen, sporten, slapen, … Het is echter wel mogelijk om opnieuw te vergulden. Indien je dit wenst neem je best contact met me op via mail.

Bewaar juwelen afzonderlijk in de originele verpakking of in juwelenzakje. Hiermee voorkom je krassen.

GARANTIE & REPARATIES

Gaat je juweel bij normaal gebruik binnen een jaar na aankoop stuk, dan herstel ik het graag kosteloos voor je. Bleef je juweel ergens haken of heeft je kleine spruit iets te hard aan je ketting of armbandje getrokken? Dan herstel ik het met evenveel plezier. De herstelling van een zilveren juweel kost 20 euro, de herstelling van een verguld juweel kost 40 euro omdat deze na de herstelling een nieuw laagje goud nodig heeft.